lumbago

Lumbágó

Lumbágó esetén általában egy szokatlan, nagy megterhelés vagy az utoljára kivitelezett rossz mozdulat a fő bűnös. A probléma a csigolyák szintjén jelentkezik: a megterhelést jelentő inger a csigolyák kis ízületeinek tokját, szalagjait éri, s az izmok is reflexesen megfeszülnek. A lumbágót kapott illető nem tud felegyenesedni, mozdulni, „kényszertartása” van, az érintett területen az izmok duzzadtak, feszesek, és fájdalmasak.

A lumbágó kezelése egy holisztikus állapotfelméréssel kezdődik, majd a probléma oldásához megfelelő masszázstechnikát alkalmazok. Ezek után általában szükséges, mobilizáció (orvosi gyógymasszőr kimozgatás) és manipuláció (csontkovácsolás, csontrakás) következik.
Minden alkalommal arra törekszem, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét és azt meg is szüntessük.

A lumbágó kezelhető megfelelően választott technikával, a fájdalmat nem elnyomni (tüneti kezeléssel, mint a fájdalomcsillapítók szedése), hanem megszüntetni kell.

2 válaszok

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] lábzsibbadás oka általában a derékszakaszon található alsó lumbágos csigolyák L3, L4, L5 valamelyikének az elmozdulása aminek hatására a porckorong nyomást gyakorol a kilépő […]

  2. […] A csontkovácsolás hatásos gyógymód lehet: derékfájás, hátfájás, fejfájás, lumbágó, isiász, nyakfájás, lúdtalp, gerincferdülés, porckorong elcsúszás, zárt porckorongsérv, […]

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.