Vélemény 2

Kedves Pintér úr !

Tisztelettel és hálával köszönti Önt két idős ember – férj és feleség – akiket gyógyító munkájával a közelmúltban szabadított meg ízületi és gerinc fájdalmaiktól, miután közel fél esztendei orvosi kezelésünk eredménytelennek bizonyult. Engem például az isiász oly mértékű kínjaitól, amiktől sem állni, sem ülni, sem feküdni fájdalom nélkül nem tudtam, nejemet pedig szűnni nem akaró vállízületi fájdalmaitól.

Magam és feleségem nevében is külön megköszönöm, hogy egyáltalán fogadott bennünket, hiszen mindketten jóval túl vagyunk azon az életkoron, amikor a csontkovácsolás szóba jöhet. Ön mégis vállalkozott arra, hogy manuál terápiával – gyógy masszázzsal és energia átadásával, továbbá otthoni tornához adott tanácsaival – hozzásegítsen bennünket a gyógyuláshoz.

Az Ön kiváló szaktudásának, odaadó és becsületes munkájának meglett az eredménye. Visszakaptuk mozgás és munkaképességünket. Utóbbi – a munkaképesség – is létfontosságú számunkra, mert hatalmas kertet művelünk és gondozunk szenvedélyesen, vagyis azon idős emberek közé tartozunk, akik munka nélkül nem élhetnek.

Talán nem érdektelen, ha visszaidézem az Öntől kapott első kezelésem eredményét. Miután jó másfél órán keresztül úgy dolgozott rajtam, hogy maga is beleizzadt, elválásunkkor én úgy búcsúztam Öntől (gondolom emlékszik rá) : száz évesen jöttem be és húsz évesen megyek ki. De túl a tréfán van még tovább is. Feleségem a Lehel téri piacon várt (bevásárlás okán), együtt indultunk haza és amikor látta, hogy én, akinek tegnap még gyötrelem volt a vonatlépcsőről leszállni, úgy futok le az aluljáró lépcsőjén, mint a nyúl és mire ő leér utánam én már kezdek unatkozni, no ettől ő maga is meglepődött. Méghozzá kellemesen.

Ezek után nem csodálható, hogy makacs vállfájdalmainak eredménytelen orvosi kezelése után ő is jelentkezett Önnél, és ma már fájdalom nélkül tudja jobbkarját használni, amire eleddig képtelen volt. Külön meg kell említenem az Ön gyógyító tevékenységének spirituális erejét, miután mindketten megtapasztaltuk, hogy a Világmindenségtől kapott energiát úgy tudja átadni, hogy az a beteg testrészt érzékelhetően átjárja.

Nem hallgathatom el továbbá, az Ön és munkatársai részéről kapott szeretetteljes udvarias, bánásmódot, és tapintatos figyelmet, amit külön is megköszönünk.

Végül, de nem utoljára :

Olvasom egy szociológiai tanulmány bevezetőjében, hogy „Az öregség olyasmi, ami a fiatalok számára elképzelhetetlen, hogy bekövetkezzék” Ez valóban így van.

De az én számomra meg az volt elképzelhetetlen, hogy öregségünkre olyan helyen fognak meggyógyítani bennünket, ahová fiatalok járnak. Mert hetven év feletti vendég ott nem igen fordul meg. No ezt is hálásan köszönjük, hogy velünk kivételt tett.

Isten áldása kísérje minden lépését kedves Pintér úr és adjon sok erőt gyógyító munkájához.

Üdvözlettel

Kálmán és felesége Mária.