fejfajas

Fejfájás

A fejfájásnak számtalan oka lehet, okozhatja egy elmozdult nyaki csigolya, feszes nyaki és csuklyás izmok, folyadék hiány és a nem éppen pozitív gondolataink. A fejfájást általánosságban véve könnyen lehet kezelni.

A fejfájás kezelhető megfelelően választott technikával, a fájdalmat nem elnyomni (tüneti kezeléssel, mint a fájdalomcsillapítók szedése), hanem megszüntetni kell.

A mozgatás az izmok feladata. Amennyiben tartósan a természetestől nagyban eltérő testhelyzetben tartózkodunk (pl: ülőmunka, autóvezetés…), ahol a támasztó, tartó rendszer nem tud hatékonyan működni, ott az izomzatnak kell bekapcsolódnia és besegítenie az adott testhelyzet fenntartásához, s ha ez nem jár együtt elmozdulással és tartós, az izom „túlműködik”, elfárad, feszes, görcsös és fájdalmas lesz.

Az elfáradt görcsös, csomós izmon keresztül, nem áramlik megfelelően a vérellátás, lassul a nyirokkeringés romlik az anyagcsere. Ezek összeségeként megállapítható, hogy méreganyagok halmozódnak fel az adott területen, aminek hatására fájdalom jelentkezik. Ez fokozódhat a folyadékhiánnyal, ami manapság már népbetegség jelleget ölt.

A fejfájás kezelése egy holisztikus állapotfelméréssel kezdődik, majd a probléma oldásához megfelelő technikát alkalmazok. Ami lehet masszázs, cranioszakralis kezelés. Ezek után, ha szükséges akkor mobilizációt (orvosi gyógymasszőr kimozgatás) és manipulációt (csontkovácsolás, csontrakás).

Minden alkalommal arra törekszem, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét és azt meg is szüntessük.

4 hozzászólás

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] hogy valaki egy nyakfájással vagy fejfájással érkezik hozzám, és mikor ez megszűnik jelentkezik egy újabb fájdalom. Oka az előzőekben […]

  2. […] hogy valaki egy nyakfájással vagy fejfájással érkezik hozzám, és mikor az megszűnik, jelentkezik egy újabb fájdalom. Oka az előzőekben […]

  3. […] egész közérzetünkre. A csontkovácsolás hatásos gyógymód lehet: derékfájás, hátfájás, fejfájás, lumbágó, isiász, nyakfájás, lúdtalp, gerincferdülés, porckorong elcsúszás, zárt […]

  4. […] Fejfájás, migrén, […]

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.