Talpreflexológia

Mára a nyugati orvoslás korlátai nyilvánvalóvá váltak, és az emberek erőteljesen érdeklődni kezdtek az alternatív gyógymódok iránt és az érdeklődés egyre gyakrabban a keleti gyógymódok felé irányul. 

A Reflexológia tapasztalatokon alapuló tudomány. Lényege a bőrterületek, pontok, zónák ingerlése. Az ingerre reflex, visszahatás keletkezik a hozzá tartozó szervben, testrészben.

A lábak és a kezek reflexzóna masszázsát, mint természetes egészségmegőrzés módját már sok nép ősidők óta ismeri. Eredetét nem ismerjük, valószínű egyidős az akupunktúrával. Így a masszázsnak ez a formája, akár 6000 éves múltra is visszatekinthet.
Az ősi egyiptomi kultúrákban is alkalmazták a kéz és láb reflexzóna masszírozását. 4200 éves egyiptomi síremlékeken fellelhető a reflexológia. reflex1

A reflexmasszázs a szervezet öngyógyítását indítja el. Normalizálja az energia viszonyait, oldja a stresszt, a feszültségállapotot, optimalizálja a vérellátást, az idegrendszert, javítja a homeosztázis megvalósulását, a salakanyagok kiürítését. Segíti a holisztikus szemlélet kialakulását, a test, a lélek, a szellem harmóniáját. Az egyes reflexpontok érzékenysége, vagy fájdalma jelzi, hogy a hozzátartozó belső szervben funkcionális zavar, vagy megbetegedés jött létre.

A talpmasszázst ezt az ősi gyógymódot, több ezer éve sikeresen alkalmazzák Ázsiában. A reflexológia megelőz és gyógyít számos betegséget, az ayurvedikus gyógyászatig nyúlik vissza amely figyelembe veszi az embertípusokat (táplálkozás, mozgás, szellemiség-jellemvonások, test diagnosztika). A nyirokmasszázs alapjait használva fejti ki gyógyító – regeneráló hatását. A nyirokrendszert alapul véve indítja el azokat a regeneratív folyamatokat amelyek segítenek a hibásan funkcionáló belső szervek működésének javulásában. A nyirok szállítja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek részben túl nagyok, hogy a keringésbe visszatérjenek, részben a szövetekben sem tudnak tovább bomlani.A talpmasszázs reflexológiai térképe mindenre kiterjedő kezelést, terápiát biztosít, lényegesen részlet  gazdagabb mint a ma elterjedt talp-reflexológiai térképek. Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalom érzékennyé válik. Eme pont szakszerű kezelése a hozzá tartozó testrégió keringésének javulását eredményezi. Részletessége révén célzott kezelést lehet végezni mind tünetileg és okilag egyaránt. Hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, főként anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél születtek eddig sikerek. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is. Pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén feltétlen ajánlott. A masszázs a megrekedt energiát ismét nyugodt folyásba tudja hozni. Fokozza a szervezet védekező erejét. Lélektani, lelki hatása szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg. Energiákat tesz szabaddá, a tartás, az arckifejezés megváltozik. Lelki fájdalmakban is segítséget nyújt.