Hátfájás

A hátfájás egy jelzés a testtől, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, bár ezt sokszor megtesszük. Ez egy csengő ami figyelmeztet minket arra, hogy valami nincs a “helyén”.

A mozgatás az izmok feladata. Amennyiben tartósan a természetestől nagyban eltérő testhelyzetben tartózkodunk (pl: ülőmunka, autóvezetés…), ahol a támasztó, tartó rendszer nem tud hatékonyan működni, ott az izomzatnak kell bekapcsolódnia és besegítenie az adott testhelyzet fenntartásához, s ha ez nem jár együtt elmozdulással és tartós, az izom „túlműködik”, elfárad, feszes, görcsös és fájdalmas lesz.

Testi oka általában az izommerevség, ami következménye lehet annak, hogy elmozdult egy gerinccsigolya és védekezésképp a testünk izomzata rögzíti az állapotot “túlműködik”, hogy további elmozdulás ne jöjjön létre. Ugyanakkor, ha ez tartósan fenn áll, akkor létrejönn az izommerevség (görcs), ami elzárja a kapillárisokat. Így megakadályozza a megfelelő vér és nyirokkeringést egyben a méregtelenítést. Hatására az érintett területen felgyülemlenek a méreganyagok. Ezek együttes hatásaként fájdalom jelentkezik, amit a lehető legrövidebb időn belül meg kell szüntetni. gerinc

A fájdalomnak sajátmagán kívül van egy újabb nem kívánatos hatása, ha nem szünik meg hat héten belül, akkor szül egy újabb fájdalmat. Innen már nem nehéz kitalálni, hogy nem érdemes arra várni, hogy majd magától elmúlik. Minél tovább áll fenn annál nehezebb megtalálni az eredőjét, mert annál több fájdalmat kell megszüntetni.

Előfordul, hogy valaki egy nyakfájással vagy fejfájással érkezik hozzám, és mikor ez megszűnik jelentkezik egy újabb fájdalom.
Oka az előzőekben keresendő a nyaka, feje oly mértékben fájt, hogy a többi fájdalmat már nem is érzékelte mellette. Ez könnyen beláltható, ha arra gondolunk, hogy ad egy ügyes ápoló injekciót. Mielőtt beszúrja a tűt testünkön egy másik területet erősen megpöcköl, ezzel elvonva figyelmünket egyben átirányítva érzékelésünket a nagyobb ingerre. Így a tű behatolását észre sem vesszük, mert a nagyobb inger köti le érzékelésünk.

További összefüggéseket okokat találsz az összefüggések és a lélek kivetülései a testen menüpontok alatt.

A hátfájás kezelhető megfelelően választott technikával, a fájdalmat nem elnyomni (tüneti kezeléssel, mint a fájdalomcsillapítók szedése), hanem megszüntetni kell.

A hátfájás kezelése egy holisztikus állapotfelméréssel kezdődik, majd a probléma oldásához megfelelő technikát alkalmazok. Ezek után, ha szükséges akkor mobilizációt (orvosi gyógymasszőr kimozgatás) és manipulációt (csontkovácsolás, csontrakás).
Minden alkalommal arra törekszem, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét és azt meg is szüntessük.

1 válasz

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] egész közérzetünkre. A csontkovácsolás hatásos gyógymód lehet: derékfájás, hátfájás, fejfájás, lumbágó, isiász, nyakfájás, lúdtalp, gerincferdülés, porckorong elcsúszás, […]

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.