Reiki 1 Az elme

MINDEN CSELEKEDETÜNK EGY GONDOLATOT KÖVET, GONDOLKODÁSUNKON KERESZTÜL PEDIG JÖVŐNKET HATÁROZZUK MEG.

Az elme a tudat felelőse, az idő minden egyes pillanatában. Nem csupán a gondolkodásunk motorja, de belső impulzusaink, szándékaink, félelmeink, vágyaink, érzelmeink, reakcióink és a minket körbevevő dolgok iránti fogékonyságunk központja. Észlelésünk, tapintásunk és a környezet tapasztalati felfogásán keresztül közvetlen összeköttetésben az érzékeinkkel. Sokszor hasonlítjuk egy tükörhöz, amelyről minden visszaverődik, mégis létfontosságú annak megértése, hogy az elme nem pusztán a tükrözés passzív eszköze. Az elme uralma elengedhetetlen a belső és békesség eléréséhez.

Ez azonban nem könnyű feladat, ahogy azt Ardzsuna is mondja a Bhagavad-ghitában:

“…könnyebb megállítani a szelet, mint szabályozni az elmét…”

Az elme tökéletes együttműködésben az érzékekkel egy képet épít fel a minket körülvevő valóságról. A különféle beáramló érzeteket és benyomásokat az elme rögtön és folyamatosan feldolgozza-észleli, rostálja, elrendezi, szerkeszti és tervezi. Az elme saját személyes filmünk rendezője, és mint ilyen, megvan hozzá a képessége és a hatalma, hogy befolyásolja, sőt végül el is döntse, hogy milyen típusú filmet nézzünk. A különböző képeket ugyanis nem pusztán a valóság valamiféle előre meghatározott áradata alapján rakja össze, hanem személyesen kiválasztott rend szerint. amely pedig közvetlenül kapcsolódik a belső elfogultságainkhoz.

És ahogy a film egyes részei a vágószoba padlóján végzik, ugyanúgy a külvilág azon részeit, amelyekkel nem tudunk vagy nem akarunk szembenézni, egész egyszerűen kihagyjuk, kivágjuk a valóság érzékeléséből.

Így aztán az ember egészségi állapotának vizsgálatakor tudni kell, hogy egészségének vagy betegségének elsődleges forrása az illető elméjének állapota.

Még többet szeretnél megtudni, akkor az általam közvetített REIKI tanfolyam neked szól. További információkért kattints ide.