Vélemény 22

Elképzelni sem tudtam már az életem kataflán és egyéb gyógyszerek nélkül. Több, éves jövedelmet költöttem arra, hogy megoldást találjak a már teljesen elviselhetetlen merev nyakamra. Odáig jutottam, hogy a fájdalomcsillapítók ellenére sem tudtam már fájdalom nélkül megmozdítani a fejem, nyakam már a nyelés is fájdalmat okozott. Túl voltam különböző injekciós és szteroidos kezeléseken, de semmi javulás. Teljesen kétségbe voltam esve, mikor eljutottam Lászlóhoz. László hozzá fogott az állapotfelmérésemhez, majd a kezelésemhez (a masszázsa igencsak fájt). Miközben ő dolgozott rajtam nekem csak egy gondolat járt a fejemben, vajon megint csak lehúznak vagy tudnak segíteni. Az ágyról felállva is csak ez az egy kérdést járt a fejemben, amit azonnal neki is szegeztem Lászlónak.

Tud segíteni vagy sem, ne köntörfalazzon!

Erre László a következőket válaszolta: Igen tudok, de ebben Önnek is közre kell működnie, meg kell csinálja azokat a feladatokat amiket adok, egyébként nem megy. Ha azt hiszi, hogy én fogom megcsinálni az Ön feladatait és én fogom meggyógyítani akkor téved. Én csak segíteni tudok az úton, és azt meg is teszem a legjobb tudásom szerint. (akkor még nem tudtam mire gondol). Majd megkérdezte, hogy most hogy érzem a nyakam, mozdítsam meg a fejem.

Ekkor vettem észre, hogy azt amit eddig abszolút nem tudtam megmozdítani, azt most kicsit megmozdult, ilyen nem fordult elő velem több, mint két év óta.

Rendszeresen kezdtem járni kezelésre, fél év elteltével ott tartok, hogy már nincs szükségem fájdalomcsillapítókra, ezt csak az tudja értékelni aki hasonló helyzetben volt, vagy van. Ezt már el sem tudtam képzelni, hogy vala be fog következni. A nyakam is könnyebben és egyre nagyobb terjedelemben mozog. Már sokkal ritkábban találkozok Lászlóval.

Nagyon hálás vagyok azért, amiket értem tett.

Árgyó Péter